[RO] Darmanesti - Activitate de animație culturală organizată cu ocazia Zilelor Scolii Dărmănești și împlinirii a 400 de ani de atestare documentară a localității Dărmănești.

DATA :        04.12.2014

TIPUL EVENIMENTULUI :  Activitate de animație culturală organizată cu ocazia Zilelor Scolii Dărmănești  și împlinirii a 400 de ani de atestare documentară a localității Dărmănești.
LOCUL DE DESFĂŞURARE : Căminul Cultural Dărmănești

DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚII :
Joi, 04 decembrie  2014, cu ocazia Zilelor Școlii Gimnaziale Dărmănești și a împlinirii a 400 de ani de atestare documentară a localității Dărmănești (1614), s-a desfășurat la Căminul Cultural Dărmănești o amplă activitate de animație culturală cu  numele „ Mândrii de noi, Mândrii de Dărmănești”.

Aceasta a fost realizată ca urmare a parteneriatului dintre Școala Gimnazială Dărmănești, Căminul Cultural Dărmănești, Biblioteca Comunală Dărmănești și GAL Dărmănești.
Atât elevii, cât și cadrele didactice au participat la reușita acestei activități.

Au fost prezentate momente artistice deosebite realizate în concordanță cu specificul zonei.  S-a dansat „ Hora ca la Dărmănești”, au fost interpretate melodii specifice zonei, au fost rememorate momente din istoria localității noastre ( Ex: Legenda întemeierii localității).

Nu au fost uitate nici preocupările actuale, moderne ale dărmăneștenilor fiind prezentate momente de dans modern și de interpretare a unor melodii actuale.

De asemenea, am fost încântați de prezența unor invitați speciali : primarul localității, directori ai școlii ( atât cel actual, cât și foști directori ), interpreți de folclor  etc..
La această activitate au participat aproximativ 200 de persoane ( elevi, părinți, cadre didactice, personalul Primăriei, consilieri locali, alți locuitori ai comunei).