[RO] Darmanesti - „Festivalul Național al Șanselor tale”, activitate ce are ca temă „ Educația nonformală”

DATA :        27.11.2014
TIPUL EVENIMENTULUI :  Activitate de animație culturală organizată cu ocazia „Festivalului Național al Șanselor tale”, activitate ce are ca temă „ Educația nonformală”
LOCUL DE DESFĂŞURARE : Școala Gimnazială Dărmănești
Titlul activității   : Activitate de familiarizare cu conceptul de „educație nonformală”

DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚII :
Joi, 27 noiembrie 2014, cu ocazia „Festivalului Național al Șanselor tale”, s-a desfășurat la Școala Gimnazială Dărmănești, o activitate de animație culturală cu tema ”Educatia nonformală ”
Moto-ul acestei activități a fost:
                        „ ORICINE POATE ÎNVĂȚA.
                                  ORIUNDE.
                        TOT TIMPUL.
                        TOT EDUCAȚIE.
                                    NONFORMALĂ”
În cadrul acestei activități elevul Duca Răzvan de la clasa a VIII-a a prezentat noi metode de învățare, metode moderne, mult mai plăcute și mai ușor de însușit. El a prezentat metoda gamification, o metodă de învățare prin joc și  un nou mod de a învăța o limbă străină  în mod nonformal prin Dualingo.
Dna Perșunaru Meli-Elena, bibliotecar la Biblioteca Comunală Dărmănești a prezentat câteva caracteristici ale educației nonformate și , de asemenea, a subliniat importanța comunicării și a colaborării propunând spre dezbatere un text pe această temă.
 La această activitate au participat 20 de elevi îndrumați de dna Nicoleta Anghelina, învățător la Școala Gimnazială Dărmănești.