[RO] Bezdead - TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE

DATA ŞI ORA: 28 noiembrie 2014, ora 10:30

DENUMIRE EVENIMENT:  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE

NUMĂR PARTICIPANŢI:  68 (57 între 9-14 ani, 7 între 15-24 ani și 4 între 25-64 ani)

GRUPUL ŢINTĂ: 50 elevi cu vârsta cuprinsă între 10-15 ani

MATERIALE DISTRIBUITE: ecusoane, obiecte realizate manual, desene și colaje reprezentând țara noastră, toate realizate în trei culori: roșu, galben și albastru.

MESAJE DE COMUNICARE: „TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE”, „O SINGURĂ ROMÂNIE, A TUTUROR ROMÂNIOR”, „1 DECEMBRIE 1918 - UN VIS ÎMPLINIT!”

SCURTĂ DESCRIERE A ACTIVITĂŢII:

Vineri, 28 noiembrie 2014, Biblioteca Comunala „Vasile Voiculescu” Bezdead a fost prezentă la evenimentul dedicat Zilei Naționale a României ce a avut loc la Școala Gimnazială „Grigore Rădulescu” Bezdead, organizat în cadrul proiectului „Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa”. La acest eveniment au participat părinți, elevi din grupul țintă din cadrul proiectului, cadre didactice și nu în ultimul rând bibliotecarul-formator.
Activitatea a început cu o scurtă descriere a zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a tuturor românilor urmată de o șezătoare literar-istorică. Aici s-au spus poezii și cântece patriotice, printre care: Așa-i românul, Noi suntem români, Nu uita că ești român, Frați români din lumea-ntreagă etc.
Cei prezenți au avut parte de surprize plăcute, primind de la elevi obiecte confecționate de ei în cele trei culori: roșu, galben și albastru.

   „Iubește-ți țara române, și fii mândru de locul cinstit ce-l ai între popoare!...”