[RO] Bezdead - Educația nonformală – calea spre un viitor mai bun

DATA ŞI ORA: 21 noiembrie 2014, ora 13:00

DENUMIRE EVENIMENT:  Educația nonformală –  calea spre un viitor mai bun

NUMĂR PARTICIPANŢI:  27  (14 între 10-14 ani, 5 între 15-24 ani și 8 între 25-64 ani)

GRUPUL ŢINTĂ: 18 elevi cu vârsta cuprinsă între 10-15 ani din satul Măgura-Bezdead

MATERIALE DISTRIBUITE: Mape cu afiș, fluturaș, invitație,  materiale europene.

MESAJE DE COMUNICARE: Educația nonformală – calea spre un viitor mai bun

SCURTĂ DESCRIERE A ACTIVITĂŢII:

Vineri, 21 noiembrie 2014, Biblioteca Comunala „Vasile Voiculescu” Bezdead – Filiala Măgura, a fost gazda sesiunii de informare cu tema ,, Educația nonformală – calea spre un viitor mai bun” susţinută în cadrul proiectului ,,Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa”.

La acest eveniment au participat: Andreescu Vlăduţ, metodist la Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa, d-na Bănescu Elena – director la Școala gimnazială „Grigore Rădulescu” din Bezdead, cadre didactice, elevii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani din comuna Bezdead, sat Măgura, selectaţi în grupul ţintă din cadrul proiectului și părinții acestora.

Prin această activitate s-a marcat debutul evenimentelor ce vor avea loc in bibliotecă, pe o perioadă de un an, dedicate copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.
Activitatea a început cu o scurtă descriere a educației nonformale, a metodelor nonformale de lucru cu copiii și tinerii continuând cu un joc de cunoaștere, joc care a decurs rapid unde fiecare dintre cei prezenti si-au spus numele și povestea acestuia. Câteva din stările interioare ale fiecărui om, scrise pe mai multe bilețele și impărțite prin tragere la sorți fiecărui participant, au fost descrise de fiecare, astfel participând toți cei prezenți.

Activitatea s-a incheiat după completarea chestionarelor inițiale de copiii înscriși în proiect și afișarea desenelor reprezentând educația, afișarea biletelor roz cu ce le-a plăcut, a celor verzi cu ce nu le-a plăcut și vor să imbunătățească la acțiunea următoare.
Toti copiii au fost implicati si antrenati in activitatea desfasurata si au spus ca vor reveni cu placere la toate actiunile desfasurate in cadrul proiectului.