[RO] Sacuieni - "Respectul pentru drepturile omului – Reţea de centre de educţie nonformală pentru viata în mediul rural din Dâmboviţa"

Data şi locul:14.11.2014, Biblioteca Comunala Gura Ocniţei, Filiala Săcuieni

Denumire eveniment : “ Respectul pentru drepturile omului – Reţea de centre de educţie nonformală pentru viata în mediul rural din Dâmboviţa”

Numar de participanţi: 45

Grup ţintă: 20 elevi cu vârstă cuprinsă între 10 şi 15 ani din satul Săcuieni

Materiale distribuite: pliante, fişe de lucru, mesaje motivaţionale

Mesaje de comunicare: Asumarea propriei identităţi.

Scurta descriere a activităţii:
Vineri, 14 noiembrie 2014, Biblioteca Comunală Gura Ocniţei, Filiala Săcuieni -  punct de informare europeana , a fost gazda sesiunii de formare cu tema “ Respectul pentru drepturile omului -  Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţa în mediul rural din Dâmboviţa” susţinută în cadrul proiectului “ Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa”.

La acest eveniment au participat copii cu varstă cuprinsă între 10 şi 15 ani din satul Săcuieni, selectaţi în grupul ţintă din cadrul proiectului cât şi uni dintre parinţii acestora.

Activitatea a început cu jocul „ Mingea de foc” , joc care a decurs frumos si copiii au ajuns sa se cunoasca mai bine intr-un mod foarte distractiv.

Copiii au vizionat o prezentare în Pawer Point despre Drepturile omului, după care a urmat o fişă de lucru cu tema „ Suntem oameni, deci avem drepturi”, în care copiii au lucrat în echipe de câte cinci copii.

Sfârşitul activităţii a fost unul distractiv şi armonios deoarece am incheiat cu un joc care se numeşte „ măr. pară, ananas”, astfel toţi copiii au fost implicaţi şi antrenaţi în activitatea desfăşurată şi au spus că vor reveni cu mare placere la toate activităţile care se vor desfăşura la bibliotecă în cadrul proiectului.