[RO] Raciu - Biblioatelier - ornamente și felicitări pentru Crăciun

Data şi locul: 09.12.2014, 11.12.2014, 17.12.2014 Biblioteca Comunală Raciu/Grădinița Raciu

Denumire eveniment: ,,Biblioatelier - ornamente și felicitări pentru Crăciun”

Număr de participanţi: 35 (20 elevi din grupul țintă, 13 preșcolari, 1 cadru didactic, bibliotecar)

Grup ţintă: 36 elevi cu vârsta cuprinsă între 10-15 ani din comuna Raciu

Materiale distribuite: 

Mesaje de comunicare: Descoperă cum îți poți confecționa propriile ornamente și felicitări handmade de Crăciun

Scurta descriere a activităţii:

Biblioteca Comunală Raciu a organizat în zilele de  9 decembrie 2014, 11 decembrie 2014 și 17 decembrie 2014, biblioateliere în cadrul cărora s-au realizat ornamente și felicitări pentru Crăciun.    Evenimentele s-au desfășurat în cadrul proiectului,,Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa”, finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania. La eveniment au participat 20 de elevi din grupul țintă, din  clasele a V-a, a VI-a şi a VIII-a  de la Şcoala Gimnazială Raciu și preșcolarii grupei Buburuzelor de la Grădinița cu program normal Raciu, coordonați de prof.înv.preșc. Dragomir Ruxanda Mădălina.

Chiar dacă în magazine au apărut o multitudine de globuleţe, ghirlande sau alte ornamente pentru Crăciun, cele mai frumoase rămân cele făcute de noi.
Unicitatea și aspectul original, atrag mult mai multă admirație din partea celor dragi iar un sentiment de mândrie ne invadează inima. De aceea noi ne-am hotărât să realizăm ornamente și felicitări de Crăciun handmade. Astfel, cu ajutorul hârtiei colorate, talentului și imaginației, copiii au reușit să  realizeze ornamente și felicitări spectaculoase, care au adus spiritul Crăciunului, au înfrumusețat spațiul bibliotecii și al sălii de grupă și i-au încântat pe părinți.
Din mânuțele celor mici au ieșit adevărate minunății handmade, precum renii 3 D, cadourile 3D și felicitări cu oameni de zăpadă.

La finalul activităţii, elevii au fost recompensaţi pentru participare şi implicare şi au spus că vor reveni cu plăcere la toate activităţile desfăşurate în cadrul proiectului.
Mulţumim tuturor participanţilor şi vă aşteptăm alături de noi la evenimentele următoare.