Biblioteca "Ion Heliade Rădulescu" Dâmboviţa

Catalog online

Caută în baza de date Liberty cu peste 300.000 de volume.

Animaţie culturală

Evenimente, activităţi culturale, expoziţii

Actiuni si evenimente

Concurs de fotografie - cITesc în vacanță?!

Este vacanță, iar asta înseamnă RELAXARE.

Una dintre cele mai simple metode de a face acest lucru este să citiți!

La 19 august sărbătorim Ziua Mondială a Fotografiei.

Vă provocăm să renunțați la timpul dedicat tehnologiei în favoarea cărților adevărate!

Ziua fotografiei este o zi în care aducem un omagiu incredibilei forme de artă pe care o reprezintă fotografia. Există fotografiile personale pe care cu toții le iubim, le prețuim, dar există și acele fotografii care fac cât o mie de cuvinte.

 

Regulament concurs de fotografie - „cITesc în vacanță?!”

Organizatorul concursului:

Concursul este organizat și desfășurat de către Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, denumit în continuare „Organizator”.

Toți participanții la concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulament oficial al Concursului (denumit în continuare Regulament oficial). Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament oficial, sub condiția notificării publice prealabile modificării.

Calendar de desfășurare:

- Pregătire și lansare concurs online și offline: 25 – 30 iunie 2022
- Perioada de desfășurare: 1 iulie – 10 august 2022
- Transmitere fotografiilor prin poștă: 1 iulie – 5 august 2022
- Jurizarea lucrărilor: 11 – 15 august 2022
- Anunțarea rezultatelor: Ziua Mondială a Fotografiei – 19 august 2022
- Premierea și expoziția de fotografie: 19 august 2022

Dreptul de participare:

La acest concurs poate participa orice copil, tânăr, adult (vârsta 12 – 99 ani) dâmbovițean și nu numai. Participanții la concurs acceptă prevederile prezentului Regulament de concurs.

Membrii juriului și voluntarii implicați în derularea concursului, precum și rudele de gradul I ale acestora nu pot fi desemnați câștigători în cadrul acestui concurs. Fiecare participant are dreptul de a înscrie maxim 3 fotografii în concurs ce are ca tematică „cITesc în vacanță?!”.

Acest concurs își propune promovarea lecturii.

Astfel, în cadrul acestui concurs sunt încurajate fotografiile care te surprind, dragă cititorule, lecturând cartea în vacanță. Vă invităm să redescoperiți plăcerea lecturii de loisir.

Condiții de participare:

Participanții trebuie să trimită prin poștă la adresa: Strada Stelea nr. 2, Târgoviște – județ Dâmbovița – Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița conform tematicii descrise mai sus cu mențiunea „cITesc în vacanță!”. Fotografiile trebuie însoțite de un titlu, menționată locația fotografiei și datele de contact ale participantului/fotografului (nume complet, număr de telefon, adresă de email). Fiecare participant la concurs poate trimite prin poștă maxim 3 fotografii printate.

Înscrierea în concurs presupune acceptarea prezentului regulament. Fotografiile vor fi incluse în expoziția de fotografie organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Fotografiei din data de 19 august 2022 la sediul Bibliotecii Județene Dâmbovița.

Participarea este validă doar dacă participantul a trimis fotografiile respectând condițiile menționate mai sus și dacă a furnizat date de contact corecte. Participanții trebuie să aibă drept de autor sau drept de folosință asupra fotografiilor trimise în concurs. Organizatorul nu își asumă responsabilitatea în cazul în care aceste fotografii nu aparțin celor care le-au trimis. Câștigătorii vor fi aleși în funcție de punctajul acumulat în urma deciziilor luate de juriul concursului.

Specificații tehnice:

  1. Să se încadreze în tematica aleasă
  2. Dimensiune fotografie: 10x15 cm (cartea poștală, cea mai cunoscută dimensiune pentru printare fotografii). Fotografiile pot fi color sau alb negru.
  3. Colajele nu sunt acceptate. Fotografiile nu trebuie să conțină watermark-uri sau rame.

Nu vor fi acceptate fotografiile care:

- Au influență politică;
- Au caracter violent, obscen, ofensator sau calomniator;
- Promovează orice fel de discriminare, consum de droguri, tutun și alcool;
- Pot aduce prejudicii de orice fel cuiva;
- Nu aparțin concurentului.

Juriul și criteriile de jurizare:

Juriul va fi format din 3 persoane, bibliotecari și cunoscători ai artei fotografice. Jurizarea se va face în baza acordării fiecărei fotografii un punctaj de la 1-5 ținând cont de următoarele:

  1. respectarea temei concursului (criteriu eliminatoriu). Fotografiile trebuie să te ilustreze, dragă cititorule, cum lecturezi în vacanță și să fie însoțită de numele locului în care a fost realizată fotografia.
  2. calitatea artistică;
  3. creativitate;
  4. originalitatea.

Fotografiile câștigătoare vor fi postate pe pagina de Facebook a bibliotecii (se vor afișa doar numele autorului și fotografia, fără datele de contact). Datele de contact (email și număr de telefon) vor fi folosite pentru intrarea în posesie a premiului, în cazul în care fotografia trimisă este selectată câștigătoare. Cele 4 fotografii câștigătoare vor fi selectate din totalul fotografiilor primite pe adresa: Strada Stelea nr. 2, Târgoviște – județ Dâmbovița – Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița până la data de 5 august 2022 data poștei.

Premii :

Vor fi acordate 4 premii și diplome de participare, după cum urmează: locul I, locul II, locul III și mențiune.

Organizatorul va contacta câștigătorii pentru a-i anunța despre condițiile de intrare în posesia premiilor.

Drepturile de autor:

Participantul trebuie să fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor înscrise în concurs sau să dețină drepturile corespunzătoare de utilizare cu privire la acestea. Participantul este unic responsabil asupra oricăror consecințe directe sau indirecte ce pot apărea ca urmare a înscrierii materialelor în acest concurs. Trimiterea fotografiilor pe adresa bibliotecii implică acordul ca materialele înscrise în concurs să poată fi expuse și utilizate de către Organizator, cu menționarea numelui autorului, prezentul regulament reprezentând consimțământul autorilor și titularilor de drepturi de proprietate intelectuală cu privire la această formă de utilizare, nelimitat în timp și spațiu.

Contact:

Pentru mai multe informații referitoare la concurs: Secția Multimedia-Internet a Bibliotecii Județene Dâmbovița, telefon: 0730022327, Rusu Raluca și Rotaru Florina (bibliotecari).