Biblioteca "Ion Heliade Rădulescu" Dâmboviţa

Catalog online

Caută în baza de date Liberty cu peste 300.000 de volume.

Animaţie culturală

Evenimente, activităţi culturale, expoziţii

Actiuni si evenimente

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte organizează vizionare de documentare creative, în cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania ediţia a 3-a.

Vineri, 5 mai 2017, ora 17.00, va rula filmul „SFÂRŞITUL LUMII”, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa (Str. Stelea, Nr. 2).

Rezumat:

„Sfârşitul lumii” este un documentar intim, creativ şi extrem de vizual în care două poveşti se întrepătrund într-una singură, în timpul unei nopţi. Într-un oraş mare, mulţi oameni, tulburaţi de singurătate, sunt legaţi de o singură nevoie, aceea de a vorbi cu cineva. Unii sună la 112, chiar dacă nu este neapărat necesar, alţii sună la radio. De data aceasta subiectul transmisiei radio este sfârşitul lumii prezis de calendarul mayaş. Prezentatorul îi întreabă pe ascultători ce înseamnă acest lucru pentru fiecare dintre ei. Vorbesc despre lucruri tragice şi dureroase, şi uneori despre lucruri mărunte şi amuzante. Dorinţa lor de a fi auziţi, de a comunica, de a-şi împărtăşi experienţele cu altcineva este evidentă şi emoţionantă. Radio-ul este un laitmotiv care leagă evenimentele acestei nopţi – îl auzim în ambulanţă sau într-un centru de supraveghere a oraşului, unde putem vedea viaţa de noapte prezentată pe zeci de ecrane. Radio-ul leagă elementele filmului în materie de structură şi semnificaţie: este sursa celor mai importante întrebări.

Trailer film:https://www.youtube.com/watch?v=IqbmpCw5vAI

Biografie regizor:

Monika Pawluczuk este un regizor de film documentar, cel mai cunoscută pentru „When I Am A Bird” (2013), „Models” şi „It’s You Who Should Change” (2007). Înainte de a-şi începe cariera cinematografică a lucrat ca jurnalist de film şi televiziune, crainic, regizor şi producător. Împreună cu Katarzyna Miller a  scris cartea „How to Be a Woman and Not Go Crazy”, tradusă în mai multe limbi. A absolvit American Studies Center şi Journalism Center la Universitatea din Varşovia, dar şi DOK PRO Documentary Programme la Wajda School.

Premii şi festivaluri:

2015  - 10th ZUBROFFKA Short Film Festival – GRAND PRIX
2015  - DOC NYC  – Official Selection
2015  - 24th Hot Springs Documentary Film Festival  – Best Documentary Short Award
2015  - 22th Canadian International Documentary Festival HotDocs, Toronto, Canada – Official Selection
2015  - 34th "Young&Film" Festival of Film Debuts, Legal Culture Award, Koszalin, Poland
2015  - 15th International Film Festival T-Mobile New Horizons, Wrocław, Poland
2015  - 55th Krakow Film Festival, Kraków, Poland – Polish Competition