Biblioteca "Ion Heliade Rădulescu" Dâmboviţa

Catalog online

Caută în baza de date Liberty cu peste 300.000 de volume.

Animaţie culturală

Evenimente, activităţi culturale, expoziţii

Actiuni si evenimente

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte organizează vizionare de documentare creative, în cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania ediţia a 2-a.

Vineri, 7 octombrie 2016, ora 17.00, vor rula filmele: „Mame şi fiice”şi „O lume Nouă”, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa (Str. Stelea, Nr. 2).

 Rezumat:

„Mame şi fiice” - este un documentar de scurt-metraj despre o familie formată din 3 femei şi o fată, care trăiesc singure într-un mic sat din nordul Slovaciei. La un moment dat, vieţile lor au luat o întorsătură complicată, ajungând să trăiască fără bărbaţi, fiind văduve sau divorţate. Filmul portretizează viaţa de zi cu zi a acestor patru femei, toate mame şi fiice; se cunosc foarte bine, se iubesc, dar, într-un fel, poate că se şi urăsc reciproc. Nu doar caracteristicile personale, ci şi traseele lor în viaţă sunt asemănătoare, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă destinul poate fi şi el moştenit de la părinţi. 

 „O lume nouă” - este o dramă despre o femeie singură care locuieşte într-o casă pustie şi care este înconjurată de propria ei tulburare psihologică. Îşi pierde bunurile, precum şi speranţa de a se întoarce la o viaţă normală. Singurii oameni care o ţin conectată la lumea exterioară sunt fostul ei prieten, Laco, care încearcă să se reîmprietenească cu ea, şi verişoara ei. Oare le pasă în mod sincer de Anna sau râvnesc la averea ei? Ce se va întâmpla cu Anna şi cu casa ei în paragină?

Ţara: Slovacia; An: 2015.

Regia: Ivana Hucíková; Tereza Michalová

Durata:

      26 min - Mame şi fiice

      29 min - O lume Nouă

Trailer: https://vimeo.com/158011556r

Organizator local: Centru EUROPE DIRECT Târgovişte

Partener local: Biblioteca Judeţeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmboviţa

Organizator naţional: Asociaţia One World Romania

Online: http://www.kinedok.net | oneworld.ro