Biblioteca "Ion Heliade Rădulescu" Dâmboviţa

Catalog online

Caută în baza de date Liberty cu peste 300.000 de volume.

Animaţie culturală

Evenimente, activităţi culturale, expoziţii

Actiuni si evenimente

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte organizează vizionare de documentare creative, în cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania ediţia a 2-a.

Miercuri, 7 septembrie 2016, ora 17.00, va rula filmul „Bear Island”, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa (Str. Stelea, Nr. 2).

Trailer: https://vimeo.com/77875258

Rezumat: Trei fraţi îşi urmează visul şi ajung pe Bear Island pentru a se bucura de valurile pe care nimeni nu a mai făcut surf vreodată. După ce am făcut documentarul şi seria web “La nord de soare” în 2011, am fost mai mult decât pregătit pentru o nouă aventură. De data aceasta e vorba despre mine şi fraţii mei, Markus şi Håkon. Am dorit să ajungem la valuri şi la o natură neexplorate şi locul care ne-a tentat şi provocat a fost Bear Island, la sud de Svalbard. Această expediţie a fost extremă, dar pentru noi a fost important să ne concentrăm asupra vieţii pe care poţi să o trăieşti frumos în armonie cu natura. Am vrut să urmărim un vis. Să explorăm insula şi pe noi înşine ca trei fraţi. Ştiam că vom găsi valuri acolo, iar acesta era un loc în care puţini au ajuns, sau chiar nimeni. Surful ne-a fost motivaţia principală, dar era şi o ocazie să ne trezim în fiecare dimineaţă şi să facem ce ne dorim. Iar într-un loc ca acela vremea decide programul. Am petrecut trei luni pe insulă. Făceam mult sport şi eram plini de adrenalină, dar, mai important decât atât, am surprins gândurile şi întâlnirile cu noi înşine şi cu natura.

Regizor: Inge Wegge, Edda Grjotheim

Anul apariţiei: 2014

Durata: 78’